Williams wil Tour Card veiligstellen: 'Ben enorm hard aan het trainen de laatste tijd'

Lewy Williams is één van de jonge talenten op de PDC Pro Tour. De 20-jarige Welshman moet de komende maanden echter nog goed presteren om zijn Tour Card veilig te stellen.

Williams staat momenteel 71e op de wereldranglijst. "Het ging dit jaar een beetje op en neer, ik begon goed. De eerste paar Pro Tours haalde ik de laatste zestien of kwartfinales. Toen had ik een beetje een dip in vorm om eerlijk te zijn. Mijn vertrouwen ging een beetje omlaag. Maar de laatste paar maanden gaat het weer wat beter. Ik heb elke dag vier uur geoefend. Ik ben er met mijn hoofd bij", zegt Williams tegenover ZXF Sports.

Development Tour

The Prince of Wales won onlangs zijn eerste toernooi op de Development Tour. "Het was leuk om te winnen. Ik heb eerder wedstrijdpijlen gemist om er een te winnen. Het was zo'n opluchting om eindelijk te winnen. Dat gaf me een enorme boost van vertrouwen voor de volgende dag en sindsdien voel ik me echt geweldig."

Met Gerwyn Price en Jonny Clayton heeft Wales momenteel twee wereldtoppers in het darten. "Ik denk niet dat het voor extra druk zorgt, het is goed voor de jongeren in Wales om naar Jonny en Gezzy te kijken, zij zijn geweldige ambassadeurs voor de sport. Het geeft me veel vertrouwen, want als zij het kunnen, kan ik het ook."

Lees meer over:
PDC Lewy Williams

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties