WK Darts tot zeker 2025 in Alexandra Palace na nieuwe deal

Het WK Darts blijft tot zeker 2025 in het Alexandra Palace. De PDC maakte donderdag een nieuwe deal met de iconische dartstempel in Londen bekend.

Na de legendarische WK-finale tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor in 2007 verhuisde het wereldkampioenschap darts van Circus Tavern in Purfleet naar Alexandra Palace. In 2008 kroonde John Part zich als eerste speler tot wereldkampioen in Ally Pally, zoals de zaal liefkozend door de meeste fans genoemd wordt.

Donderdag is tevens de vrije verkoop van start gegaan voor de komende editie van het WK Darts, die van 15 december tot en met 3 januari op het programma staat. Naar verwachting kunnen er ruim drieduizend fans per sessie de speellocatie betreden, mits er geen corona-maatregelen meer van kracht zijn.

"Het WK Darts is synoniem geworden met Alexandra Palace en het is fantastisch nieuws om een nieuwe vierjarige overeenkomst te sluiten met deze historische locatie'', zegt PDC-bestuurder Matt Porter op de website van de bond.

"Er zijn maar weinig sferen in de sport die kunnen tippen aan een vol Ally Pally tijdens het wereldkampioenschap. We hebben zoveel historische momenten gezien in de afgelopen veertien jaar - waaronder negendarters, het afscheid van Phil Taylor in een finale en de beroemde overwinningen van Fallon Sherrock twee jaar geleden.

"De komende vier jaar zullen meer spelers de kans krijgen om in de voetsporen te treden van spelers als Phil Taylor, Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright en regerend wereldkampioen Gerwyn Price door de Sid Waddell Trophy op te tillen. We kunnen niet wachten'', aldus Porter.

Lees meer over:
PDC WK Darts Alexandra Palace

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties