WK-debuut van Wessel Nijman smaakt ondanks verlies toch naar meer: "Hopelijk eerste van vele deelnames"

Wessel Nijman is er bij zijn debuut op het WK Darts niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde. De 23-jarige Nederlander ging in zijn openingswedstrijd met 3-1 onderuit tegen Steve Beaton.

Nijman kwam met hoge verwachtingen naar Alexandra Palace, maar moet dus al na één ronde inpakken. "In de eerste set liet ik drie dubbels onbenut voor een 2-0 voorsprong in legs, daar profiteerde hij van en zo was ik meteen op achtervolgen aangewezen. Toch had ik de hele tijd het idee dat ik de betere speler was", zegt Nijman tegenover Viaplay.

Bij een 2-0 achterstand in sets won Nijman vervolgens vijf legs op rij om zo de derde set te winnen en in de vierde set op een 2-0 voorsprong in legs te komen. "Ik voelde me echt goed op dat moment en dacht dat ik de wedstrijd alsnog zou winnen. Dat ik het dan toch nog laat liggen is heel zuur."

"Misschien was ik iets te opgefokt na het winnen van die vijf legs op rij", vervolgt Nijman. "Dat is toch een beetje een gebrek aan ervaring. Ik gooide nadien teveel lage scores en teveel beurten zonder tripel. Dat kan je je eigenlijk niet veroorloven op dit niveau."

Tot slot keek Nijman ook al even naar de toekomst. "Ondanks deze nederlaag smaakt dit WK-debuut toch naar meer. Hopelijk is dit WK het eerste van vele."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties