WK-sensatie Raymond Smith bindt ook Hempel aan zegekar

Raymond Smith blijft verbazen op het WK Darts. Met een klinkende 4-1 zege op Florian Hempel drong de Australiër door tot de laatste zestien in Londen.

Smith is de laatste internationale qualifier die nog in het toernooi zit. 'Guru' wist voor de Kerst al te winnen van Jamie Hughes (3-1) en het 28ste reekshoofd Devon Petersen (3-0). Hempel echter ook voor een verrassing gezorgd door wereldtopper Dimitri van den Bergh uit te schakelen.

De Duitser speelde nu echter beduidend minder met een gemiddelde van 87.66, tegenover 94.79 voor Smith. Laatstgenoemde gooide 102 uit voor setwinst in de eerste set (3-1), en trok daarna de tweede set met 3-2 naar zich toe dankzij een 64 check-out.

Het leek nog even een wedstrijd te worden toen Hempel de derde set met 3-2 pakte. Echter ging de marge weer naar een setverschil van twee sets toen set vier met 3-1 naar de Australische darter ging. Hempel kwam op een 2-1 voorsprong in set vijf, maar Smith ging er toch nog vandoor met de set en dus de wedstrijd na een 90 finish en een 17-darter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties