Wright bezwijkt onder druk tegen Cross, White verslaat Anderson

Peter Wright moet zijn plannen om binnenkort de nieuwe nummer één van de wereld te worden voorlopig in de ijskast zetten. Snakebite verloor maandagavond in de eerste ronde van de World Grand Prix met 2-0 in sets van Rob Cross.

Juist op de belangrijke momenten gaf Wright niet thuis tegen Cross. In de vierde leg van de eerste leg kreeg de Schot drie kansen om een vijfde leg af te dwingen. Door een afzwaaier met zijn eerste pijl kreeg hij echter maar twee kansen en die benutte Wright allebei niet. Cross raakte de dubbel wel met zijn tweede pijl en trok de set met 3-1 naar zich toe.

Wright had vervolgens drie beurten nodig om de leg te openen, waardoor Cross al een flinke voorsprong had opgebouwd. Die leg ging via dubbel 10 naar de Engelsman. Wright maakte 1-1 en kreeg twee kansen om de voorsprong over te nemen in deze set, maar miste opnieuw. Cross gooide de dubbel 8 en kwam op één leg van de overwinning.

Opnieuw trok Wright de stand gelijk en de nummer twee van de wereld moest de vijfde leg van deze set winnen om het duel te verlengen met een derde set. Snakebite begon echter dramatisch met drie missers, terwijl Cross met zijn tweede pijl al weg was. Voltage pakte vervolgens de winst door een 58 check-out te gooien.

Naast Wright moest ook een andere Schot inpakken. Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson werd met 2-1 in sets uitgeschakeld door Ian White.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties