Wright blikt terug op WK-winst in 2020: 'Speciaal om net tegen Van Gerwen die finale te winnen'

Peter Wright begint op 17 december aan zijn WK-campagne. De 51-jarige Schot gaat in Alexandra Palace op zoek naar zijn tweede wereldtitel.

Wright bereikte voor het eerst de WK-finale in 2014, die hij met 7-4 verloor tegen Michael van Gerwen. "Dat was best speciaal, aan het begin van het jaar had ik voor mezelf uitgemaakt om te stoppen als ik niet naar behoren presteerde. Maar in mijn hoofd was ik toen nog niet klaar om het WK te winnen, dat bleek ook tijdens die finale, ik liet te veel kansen onbenut."

WK-finale tegen Van Gerwen

In 2020 was het wel raak voor 'Snakebite', die in de finale nu wel Michael van Gerwen wist te verslaan. "Het betekende enorm veel voor mij om die finale net tegen Michael te winnen, ik had eerder immers enkele finales van grote toernooien tegen hem verloren. Toen bewees ik voor iedereen dat ik in de finale van het grootste toernooi ter wereld hem wel de baas kon zijn. Ik droomde al van toen ik dertien jaar was om wereldkampioen te worden, eindelijk kwam mijn droom uit", besluit Wright.

Lees meer over:
PDC Peter Wright WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties