Wright heeft nieuw doel na tweede World Cup-titel: 'Wil graag eerste winnaar Nordic Darts Masters worden'

Peter Wright is één van de topfavorieten voor de eindzege op de Nordic Darts Masters. Snakebite kreeg afgelopen weekend bovendien nog een vertrouwensboost door samen met landgenoot John Henderson de World Cup of Darts te winnen.

Na zijn eerdere eindzege op de World Matchplay heeft Wright nu de laatste twee televisietoernooien gewonnen. In de Deense hoofdstad Kopenhagen moet de derde op rij volgen. ''Het gevoel is uitstekend na de World Cup. Het is nu mijn doel om de eerste winnaar te worden van de Nordic Darts Masters'', zegt de Schot tegen de PDC.

Na Euro Tour-toernooien in 2018 en 2019 wordt het de derde keer dat de PDC een groot evenement in Scandinavië organiseert. ''Het publiek was geweldig bij de toernooien die voor de Euro Tour in Denemarken werden gespeeld. Ik weet zeker dat het opnieuw een fantastisch weekend wordt'', zo stelt Wright.

''De dartssport is zich in de loop der jaren steeds meer aan het ontwikkelen in deze regio. Inmiddels zijn er ook een paar fantastische spelers afkomstig uit dit gebied.''

Één van die spelers staat vrijdagavond tegenover Wright. De nummer twee van de wereld neemt het op tegen de ervaren Fin Marko Kantele.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties