Wright pakt als elfde speler ooit nummer-één-positie op PDC-wereldranglijst

Peter Wright is na de UK Open de nieuwe nummer één van de wereld. Snakebite neemt deze positie over van Gerwyn Price, die deze plek sinds zijn wereldtitel in januari 2021 in bezit had.

Price moest bij de UK Open de finale halen om zijn eerste plaats te behouden. The Iceman ging echter in de kwartfinales onderuit tegen Michael Smith. Wright ligt er echter ook al uit. De Schot verloor bij de laatste zestien van William O'Connor.

Wright is de elfde nummer één van de wereld bij de PDC. Alan Warriner-Little was in 1993 de eerste speler die de PDC Order of Merit aanvoerde. Daarna volgden Dennis Priestley, Rod Harrington, Phil Taylor, Peter Manley, John Part, Colin Lloyd, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en vervolgens Price.

Taylor heeft met in totaal 3351 dagen het langst op de nummer-één-positie gestaan. Zijn langste reeks was van 8 juni 2008 tot 1 januari 2014, een periode van 2033 dagen.

De langste aaneengesloten reeks is in handen van Van Gerwen. Van 1 januari 2014 tot 3 januari 2021 was de Nederlander liefst 2559 dagen op rij de beste darter ter wereld.

Lees meer over:
PDC Peter Wright Order of Merit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties