WRIGHT VERSLAAT VAN GERWEN EN PAKT WERELDTITEL

Peter Wright is de nieuwe wereldkampioen van de PDC. De Schot won in een kwalitatief zeer goede finale, van Michael van Gerwen. Uiteindelijk werd de Nederlander met 3-7 in sets onttroond, nadat hij precies een jaar geleden nog zelf zijn derde wereldtitel pakte.

Van Gerwen liep direct achter de feiten aan. In de eerste set miste hij in de beslissende leg de bull voor een 170-finish, waarna Snakebite de eerste set naar zich toe kon trekken. Ook de tweede set ging naar Wright, want één break op Van Gerwen bleek voldoende. Na de tweede pauze kon de Vlijmenaar ineens wél het gaspedaal vinden, want hij pakte twee sets met 3-0 en 3-2.

Het échte kantelpunt zat ‘m echter in de vijfde set. Daar had Van Gerwen namelijk de kans om de wedstrijd te doen kantelen door de 3-2 voorsprong in sets binnen te hengelen. Dat lukte echter niet, want hij miste liefst zes pijlen op een dubbel. Wrighy maakte het vervolgens simpel af, met 2-4 in sets.

De zesde set maakte het er voor Van Gerwen niet beter op. De Brabander kreeg met 3-0 in legs op zijn broek en zo had Wright de marge van twee sets weer hersteld. Daarna pakte de nummer één van de wereld wel weer een set, om er 3-4 van te maken. Dat neemt echter niet weg dat de schade al geleden was.

De drie laatste sets op rij gingen allemaal naar Wright. Daarmee is hij de nieuwe wereldkampioen en gaat hij er vandoor met de 500.000 Britse Ponden. Van Gerwen blijft de nummer één van de wereldranglijst, maar Wright gaat een flinke stap maken. Hij staat op dit moment nog zevende, maar zal gaan stijgen naar de derde plek op de Order of Merit. Gerwyn Price wordt de nieuwe nummer twee van de wereld.

Klik hier voor meer informatie over het WK Darts, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Woensdag 1 januari
Finale (best of 13 sets)

Michael van Gerwen (102.88) 3-7 (102.79) Peter Wright (2-3, 1-3, 3-0, 3-2, 1-3, 0-3, 3-1, 2-3, 2-3, 1-3)

Lees meer over:
PDC Peter Wright

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties