Zon schijnt weer voor Huybrechts na WK-succes: 'Alles is mooi glad om nieuwe weg in te slaan'

Na jaren met vooral teleurstellingen was er tijdens het WK Darts eindelijk weer reden tot juichen voor Kim Huybrechts.

De Belg boekte in de eerste ronde een moeizame zege op Geert Nentjes, maar daarna overtuigde Huybrechts met zeges op Rob Cross (3-0) en Danny Noppert (4-2). Zaterdag wacht een duel met Luke Humphries voor een plek in de kwartfinale. Dat zou een evenaring van zijn beste WK-resultaat zijn, die dateert uit 2012.

Met in ieder geval een plek bij de laatste zestien op het WK Darts zou je denken dat het een positief einde van het seizoen is. Huybrechts ziet dat echter anders, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.

''Voor veel spelers is het WK Darts het laatste toernooi van het seizoen, voor mij is het 2020. Mijn nieuwe seizoen begint in 2020 en technisch gezien is dit het WK 2020, dus voor mij is dit het begin van het nieuwe seizoen.''

De Antwerpenaar wil komend seizoen weer terug naar de basis, in een poging zijn topvorm uit de periode 2012-2014 weer terug te vinden. Zo vertrekt Huybrechts in het nieuwe jaar ook naar een nieuw management.

''Ik wil met een schone lei beginnen. Even een reboot. Als een computer niet meer werkt, dan moet je hem rebooten. Dat ga ik nu ook voor mezelf doen.''

Ook wil The Hurricane zijn mindset gaan veranderen. ''Ik moet nu even aan mezelf de komende tijd. Of ik dat te weinig gedaan heb? Ik denk het wel. Te veel met andere dingen bezig geweest. Misschien te veel andere [spelers] gesteund. Nu komt Kim Huybrechts even op de eerste plaats.''

''Ik heb zware tijd gehad, waarin ik last had van een depressie. Dat heb ik nu onder controle. Alles is mooi glad nu om een nieuwe weg in te slaan'', zo besloot de tweevoudig Premier League-deelnemer.

Zon schijnt weer voor Huybrechts na WK-succes: 'Alles is mooi glad om nieuwe weg in te slaan'
Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts
Lees meer over:
PDC Kim Huybrechts WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties