Zonneveld mist Euro Tour na positieve coronatest; WK-deelname in gevaar

Darter Niels Zonneveld is positief getest op het coronavirus, dat meldt hij aan Darts Actueel. Hierdoor kan hij aankomend weekend niet meedoen aan het Euro Tour-toernooi in Riesa.

De Noord-Hollander werd al begin oktober positief getest en moest meteen in zelfisolatie. Zonneveld vertoonde symptomen van het virus, maar inmiddels is hij weer klachtenvrij. Echter zijn de virusdeeltjes nog niet uit zijn lichaam verdwenen, zo bleek deze week uit een nieuwe coronatest.

Nederlanders moeten bij inreis in Duitsland een negatieve COVID-19 test tonen die niet langer dan 48 uur eerder is afgenomen. Alleen particuliere testen worden geaccepteerd door Duitsland en de PDC. De bond wil namelijk ook dat alle deelnemende spelers een negatieve coronatest kunnen aantonen.

De kans is klein dat de virusdeeltjes op korte termijn uit het lichaam van Zonneveld verdwijnen, waardoor ook het slot van dit seizoen voor hem in gevaar komt. Dat komt hem slecht uit, want hij bezet momenteel één van de laatste kwalificatieplekken voor het WK Darts. Zonder deelname raakt hij sowieso zijn PDC Tour Card kwijt aan het einde van dit jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties