De tuchtcommissie heeft dinsdag de boetes en schorsingen over het vierde kwartaal van het dartsseizoen bekendgemaakt. De Darts Regulation Authority deelde fikse boetes uit aan onder meer Justin Pipe en Raymond van Barneveld. Tevens werd er ook een Nederlandse jeugdspeler voor een half jaar geschorst.

Pipe kreeg een boete van drieduizend pond voor het hoest-incident. Tijdens zijn WK-wedstrijd tegen Bernie Smith zou ‘The Force’ opzettelijk hebben gehoest om zijn tegenstander af te leiden. De Engelsman werd vervolgens door onder meer Wayne Mardle keihard aangepakt.

Ook Van Barneveld moet drieduizend pond aftikken. De 50-jarige Hagenaar kreeg daarnaast ook een voorwaardelijke straf van tweeduizend pond. Na zijn nederlaag tegen John Henderson op de World Grand Prix ging Van Barneveld door het lint.

Volgens de aanklacht heeft ‘Barney’ in de oefenruimte met drinken gegooid en zijn mapje met pijlen op de grond gegooid en er vervolgens tegen geschopt. Als klap op de vuurpijl zou Van Barneveld ook op camera hebben gespuugd.

Rolf ten Heuvel is door de DRA voor een half jaar geschorst. Tijdens een Development Tour-weekend in november heeft de Nederlander zich misdragen. Ten Heuvel wordt onsportiviteit, het negeren van officiële instructies en agressiviteit tegen een official verweten. Zijn broer Job ten Heuvel kwam weg met een boete.

Bekijk de volledige lijst hier.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek