Het is weer mogelijk om te stemmen op jouw ‘Speler van de Maand’. Michael van Gerwen, Michael Smith, Corey Cadby en Krzysztof Ratajski behoren tot de vier genomineerden voor de eretitel die wordt uitgereikt op basis van de prestaties in de maand februari.

Elke maand mogen de bezoekers van deze website bepalen welke darter deze prestigieuze prijs krijgt toegewezen. De redactie van Dartsnieuws.com selecteert vier genomineerden, waarna onze bezoekers middels een poll de ‘Speler van de Maand’ kiezen!

Krzysztof Ratajski

Stefan Straßenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Straßenburg/PDC Europe

Ratajski heeft een geweldige maand achter de rug. De Pool won in februari zijn allereerste rankingtoernooi bij de PDC, ondanks het mislopen van een Tour Card in januari. Ratajski eindigde op de derde plaats van de UK Open Qualifiers Order of Merit en mag daardoor de eerste twee rondes overslaan in Minehead. Naast het winnen van de titel tijdens UK Open Qualifier 6, wist de Poolse darter ook nog drie kwartfinales te halen op de overige vijf kwalificatietoernooien.

Corey Cadby

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Ook Cadby wist vorige maand zijn eerste rankingtoernooi bij de PDC te winnen. De Australiër won in januari op de eerste dag van de Britse Q-School zijn Tour Card en had dus binnen een maand tijd zijn eerste prijs al binnen. ‘King Cadby’ haalde verder ook de finale van een Players Championship-toernooi, waarin hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Van Gerwen. Begin maart gaat de voormalig jeugdwereldkampioen zijn debuut maken op de UK Open, waar hij de eerste twee rondes mag overslaan vanwege zijn resultaten op de UK Open Qualifiers.

Michael Smith

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Met uitzondering van 2016, won Michael Smith vanaf 2011 elk jaar een titel bij de PDC. Dat is in 2018 niet anders, want in februari wist ‘Bullyboy’ zijn achtste rankingtoernooi te winnen. Na zeges op onder meer Steve Beaton en Michael van Gerwen won Smith de derde UK Open Qualifier. Twee dagen eerder haalde de voormalig jeugdwereldkampioen de eindstrijd van UK Open Qualifier 1, maar toen bleek ‘Mighty Mike’ te sterk. De 27-jarige Engelsman kent daarnaast een droomstart aan de Premier League Darts 2018. Smith won namelijk zijn eerste vier wedstrijden en staat met acht punten bovenaan de ranglijst.

Michael van Gerwen

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen mag uiteraard niet ontbreken in de lijst van genomineerden. De 28-jarige Brabander won in februari maar liefst vier titels op de Pro Tour. Tweemaal was hij de beste op de UK Open Qualifiers en in Barnsley schreef Van Gerwen twee Players Championship-toernooien op zijn naam. In de Premier League verloor de tweevoudig wereldkampioen van Peter Wright, maar na zeges op Gary Anderson en Daryl Gurney is de achtervolging op Michael Smith inmiddels ingezet.

[poll id=”11″]

De stembus sluit op donderdag 1 maart om 10:00 uur.

Tags: | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek