De goede prestaties van Gerwyn Price tijdens het Euro Tour-weekend in Riesa zijn ten koste gegaan van Raymond van Barneveld. ‘The Iceman’ wist afgelopen weekeinde de International Darts Open te winnen.

Hierdoor steeg Price een plek op de wereldranglijst en passeerde hij Van Barneveld. De Welshman is nu de nummer twaalf op de PDC Order of Merit, terwijl het gat richting de top-10 minder dan vijfduizend pond is.

De top van de ranglijst bleef ongewijzigd. Michael van Gerwen leidt de wereldranglijst met 1.668.750 pond, gevolgd door Peter Wright met bijna een miljoen minder. Rob Cross staat op de derde plaats met 706.750 pond en houdt daarmee Gary Anderson achter zich.

Jelle Klaasen (19) is naast Van Gerwen en Van Barneveld de andere Nederlander in de top-20 van de PDC Order of Merit. Benito van de Pas (23), Jermaine Wattimena (33), Vincent van der Voort (35), Christian Kist (39), Jan Dekker (42), Ron Meulenkamp (47), Jeffrey de Zwaan (49) en Jeffrey de Graaf (59) zijn terug te vinden in de top-64.

Danny Noppert haalde in Riesa de halve finale en kwam daarmee dichterbij de mondiale top-64. De Fries staat nu op de 71ste plek met 36.500 pond. De 64ste positie is momenteel in handen van Devon Petersen met 47.500 pond.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek