Gerwyn Price blijft in de race voor een plek in de play-offs van de Premier League Darts. ‘The Iceman’ boekte een belangrijke 8-5 zege op concurrent Mensur Suljovic.

De Welshman won de eerste drie legs van de wedstrijd, maar was het daarna helemaal kwijt. Daarnaast toonde het dartbord zich een ware kwelgeest voor Price. De Grand Slam-kampioen kreeg te maken met liefst zes bouncers.

Price zag veel punten op de grond belanden, terwijl Suljovic een niveautje omhoog schakelde en vier legs op rij wist te winnen. Op 4-3 kreeg de Oostenrijker vijf kansen voor 5-3, maar wist deze niet te benutten. ‘The Iceman’ maakte gelijk via dubbel 20 en liep uit naar een 7-4 voorsprong.

Tops bracht Suljovic terug tot 7-5, waarna ‘The Gentle’ via de bullseye nog één kans kreeg om in de wedstrijd te blijven. Die kans wist hij niet te benutten, waarna Price de twee punten veiligstelde met een 13-darter.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Elfde speelronde – Donderdag 11 april
M&S Bank Arena, Liverpool

Rob Cross (102.03) 8-5 (100.28) Peter Wright
Gerwyn Price (89.24) 8-5 (88.80) Mensur Suljovic
James Wade v Daryl Gurney
Michael Smith v Michael van Gerwen

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek