De Darts Regulation Authority (DRA) heeft Gerwyn Price fors gestraft voor zijn gedrag in de Grand Slam of Darts finale tegen Gary Anderson.

De tuchtcommissie legde Price een boete op van 21.500 pond (bijna 25.000 euro, red.) en een voorwaardelijke schorsing van drie maanden, zo meldt de BBC. ‘The Iceman’ heeft de sport volgens de DRA in diskrediet gebracht. Hij moet achtduizend pond betalen voor zijn gedrag in de kwartfinale tegen Simon Whitlock, twaalfduizend pond voor zijn akkefietje met Anderson en 1500 pond voor zijn commentaar op sociale media. Ook heeft de Welshman een waarschuwing gekregen dat hij zich in de toekomst moet gedragen.

In een zeer verhitte finale kregen Price en Anderson het meerdere malen met elkaar aan de stok. De Schot ergerde zich aan het vele gejuich van de Welshman en gaf ‘The Iceman’ zelfs een duw toen hij helemaal klaar was met het gedrag van zijn opponent.

Nadat Price zijn matchdart had benut en zijn eindzege uitgebreid vierde, verdween ‘The Flying Scotsman’ snel van het podium. Even leek het erop dat Anderson verstek zou geven voor de prijsuitreiking, maar uiteindelijk kwam de nummer vier van de wereld met tegenzin opdagen.

Ondanks een fysieke clash met Price kwam Anderson er goed van af. De DRA legde de tweevoudig wereldkampioen enkel een waarschuwing op. De manager van de Schot liet al weten bij elke straf in beroep te gaan.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek