Gerwyn Price heeft hard uitgehaald naar Peter Wright na zijn nederlaag in de halve eindstrijd van het WK Darts tegen de kleurrijke Schotse darter.

Er heerste flink wat spanning tussen de twee spelers op het podium. Price zei voorafgaand aan de finale dat Wright blij moest zijn wanneer hij erin slaagde om één set te pakken. Dat lukte Snakebite al in de eerste set (3-2) en de Schot liet dat fijntjes weten aan de Welshman, tot grote ongenoegen van The Iceman.

De tweevoudig Grand Slam-kampioen nam een set later revanche en vierde de setwinst vol in het gezicht van Wright, die vervolgens hoofdschuddend het podium afliep om te pauzeren.

Wright noemde The Iceman na zijn overwinning een pestkop. Price legt de schuld echter bij Snakebite. ”Het is niet verplicht om handen te schudden voor of na een wedstrijd. Ik was volledig geconcentreerd voor de belangrijkste wedstrijd uit mijn carrière.”

”Voor en na zo’n belangrijke wedstrijd is het acceptabel om grappen te maken, niet tijdens de wedstrijd. Ik probeerde mijn werk te doen, nadat ik de eerste set uit handen had gegeven.”

”Ik was behoorlijk van slag door Peter’s actie. Naar mijn mening was dat ontoelaatbaar, gezien de omstandigheden. Na dat moment kwam ik geen enkel moment meer in mijn spel. Ik speelde verschrikkelijk slecht en het heeft mij een WK-finale gekost.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek