Gerwyn Price heeft dinsdag de dagzege gepakt op de PDC Autumn Series. The Iceman was in de finale te sterk voor Devon Petersen.

Na drie verloren halve finales dit seizoen behaalde Petersen eindelijk zijn eerste PDC-finale. Price bleek echter een maatje te groot voor de Zuid-Afrikaan en won zijn derde titel van het jaar.

De Welshman versloeg onder meer Damon Heta (6-4), Mensur Suljovic (6-4) en Ryan Searle (7-2) op weg naar de finale. Price overleefde meerdere matchdarts in de finale en kwam terug van een 7-4 achterstand om de titel te pakken. Hiermee voorkwam The Iceman dat Petersen zijn eerste PDC-titel wist te winnen.

Telnekes beste Nederlander van de dag

Derk Telnekes toonde zich dinsdag de beste Nederlander van het toernooi. De Deventenaar kwam tot de laatste acht na knappe zeges op Jeffrey de Zwaan, Andrew Gilding, Andy Boulton én James Wade. In de kwartfinales verloor Telnekes met 6-3 van Joe Cullen. Wade was in zijn eerste ronde overigens nog goed voor een negendarter tegen Robert Collins.

Danny Noppert en Jermaine Wattimena kwamen tot de achtste finales. Wattimena werd uitgeschakeld door Devon Petersen, terwijl Noppert onderuit ging tegen Nathan Aspinall. Een ronde eerder werd dus ook Michael van Gerwen uitgeschakeld door Petersen. De Zuid-Afrikaan stuntte met een 6-0 overwinning op de nummer één van de wereld.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek