Zoals bekend neemt Phil Taylor na dit WK afscheid van de dartssport. Raymond van Barneveld heeft zijn opvolger echter al op het oog. Rob Cross wordt volgens hem de nieuwe held van de Engelse dartsnatie.

‘Voltage’ maakte dit seizoen een enorme indruk door vanuit het niets te stijgen naar de twintigste plek op de wereldranglijst. Cross won al vier Pro Tour-toernooien en haalde de finale van het European Championship.

”Iedereen vraagt wie de nieuwe Phil Taylor wordt. Nou, ik denk dat we hem hebben gezien. Rob Cross is de nieuwe Taylor”, stelt ‘Barney’ in gesprek met het Algemeen Dagblad.

”Ik lag in mijn hotel op bed te kijken naar de wedstrijd tussen Michael Smith en Cross. Nou, daar neem ik mijn hoed voor af. Hoe Cross die partij won, ongelooflijk. Dit is pas zijn eerste WK. Zo kalm, zo koel, alsof hij er al tien jaar staat.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek