Michael Smith heeft zich met moeite geplaatst voor de laatste zestien op de World Matchplay in Blackpool. ‘Bullyboy’ moest werken voor zijn geld tegen Jamie Hughes en zegevierde na een zwaarbevochten strijd met 10-7.

Na de eerste sessie stond het 1-4 in het voordeel van Hughes en ook na tien legs stond ‘Yozza’ nog op voorsprong (4-6). Smith zat echter wel beter in de wedstrijd en trok de stand na de tweede pauze gelijk met een 86 finish en een 15-darter.

Via dubbel 4 kwam ‘Bullyboy’ in de dertiende leg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De WK-finalist verdubbelde zijn leidende positie meteen met een 18-darter. Hughes pakte nog één leg, waarna Smith met twee knappe finishes (120 en 130) de zege bemachtigde.

De Engelsman speelt in de tweede ronde van de World Matchplay tegen Max Hopp. De Duitse darter was zondagmiddag na een verlenging te sterk voor Dave Chisnall.

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek