Michael Smith verloor zaterdagavond in de tweede ronde van de Danish Darts Open van Jermaine Wattimena. ‘Bullyboy’ baalde na afloop stevig van de kwaliteit van de dartborden, die door fabrikant Unicorn Darts geleverd worden.

Opvallend detail: Unicorn is ook een persoonlijke sponsor van Smith. Dat weerhield de Engelsman er echter niet van om de bekende dartsfabrikant te bekritiseren op Twitter. De nummer zes van de wereld is helemaal klaar met de vele bouncers waarmee hij te maken krijgt.

”Alsjeblieft Unicorn, zoek het alsjeblieft uit. Ze (de borden, red.) zijn belachelijk. Ik heb niet eens een rare worp, raak nooit het ijzerdraad en nog vallen ze eruit”, zo begon de WK-finalist zijn relaas.

Smith vervolgde: ”Ik wil niet als een slechte verliezer overkomen, maar het is gewoon frustrerend dat mijn pijlen er gewoon uitvallen. Het zou een enkele keer kunnen gebeuren, maar ik heb er elke keer last van. Niet alleen tijdens televisietoernooien of andere toernooien, maar ook wanneer ik aan het trainen ben met Ian White.”

De afgelopen maanden is de kritiek op dartsfabrikant Unicorn toegenomen. Volgens diverse spelers zitten er te veel slechte stukken op het bord. In het gedeelte van de dubbel 16 is de kwaliteit vaak heel zacht, terwijl er bij de triple 20 vaak een hard stukje zit. Unicorn is al bijna twintig jaar een partner van de PDC. In 2016 sloten de twee partijen een nieuwe overeenkomst af tot 2022.

Twitter Michael Smith

Tags:

Author: Pieter Verbeek