Het circus van de Premier League Darts is deze week afgereisd naar Birmingham, waar de dertiende speelronde van de competitie wordt gespeeld.

In Birmingham staan er twee krakers op het programma. De nummers één en drie staan tegenover elkaar, evenals de nummers twee en vier in de Premier League Darts.

Rob Cross raakte de koppositie in de competitie kwijt aan Michael van Gerwen na de 8-2 nederlaag tegen de Nederlander in Cardiff. ‘Voltage’ staat echter nog wel tweede in de competitie en treft Gerwyn Price in ‘The Magic City’. Bij winst kan Cross deelname aan de play-offs eigenlijk niet meer ontgaan. Price zit daarentegen nog volop in de strijd om een plek bij de laatste vier. De Welshman kan een overwinning goed gebruiken om plaatsing voor de play-offs in eigen hand te houden.

Van Gerwen wacht een lastige ontmoeting met James Wade, die eerder in de competitie van de Vlijmenaar wist te winnen. De Engelsman is met drie titels in 2019 na ‘Mighty Mike’ de meest succesvolste speler dit seizoen. Voor Wade geldt hetzelfde als voor Price. Een goed resultaat tegen Van Gerwen houdt de linkshandige in de top-4 van de Premier League Darts.

Mensur Suljovic en Michael Smith openen de dertiende speelronde van de Premier League. Later op de avond staan ook Daryl Gurney en Peter Wright tegenover elkaar.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Dertiende speelronde – Donderdag 25 april
Arena Birmingham

20:10 Mensur Suljovic v Michael Smith
21:00 Rob Cross v Gerwyn Price
21:45 Daryl Gurney v Peter Wright
22:30 James Wade v Michael van Gerwen

Author: Pieter Verbeek