Negen vaste deelnemers begonnen op 7 februari aan de Premier League Darts 2019. Donderdagavond strijden de vier overgebleven spelers om de eindzege.

Na negen weken viel Raymond van Barneveld als eerste speler af. In Ahoy Rotterdam speelde ‘Barney’ zijn laatste duel ooit in de Premier League Darts. Even leek het erop dat het zelfs zijn laatste professionele wedstrijd ooit was, maar een dag later kwam de 52-jarige Hagenaar terug op deze beslissing.

Acht spelers streden in de tweede seizoenshelft om een plek in de play-offs van de Premier League Darts. Al snel werd duidelijk dat Peter Wright en Michael Smith deelname aan de finaleavond uit hun hoofd konden zetten. Mensur Suljovic en Gerwyn Price waren dichtbij het bereiken van de play-offs, maar zij werden op het laatst voorbijgestoken door Daryl Gurney. James Wade behield zijn top-vier-positie in de tweede seizoenshelft, evenals Michael van Gerwen en Rob Cross.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen won ternauwernood de competitiefase, wat betekent dat hij nummer vier Gurney treft in de play-offs. De Noord-Ier was de enige speler dit Premier League-seizoen die tweemaal van de Nederlander wist te winnen. ‘Superchin’ won zelfs de laatste drie onderlinge ontmoetingen op televisie met de nummer één van de wereld. Van Gerwen leidt echter in de totale head-to-head met 19-5.

Bovendien heeft de Brabander veel meer ervaring met finaleavonden. Van Gerwen doet voor de zevende maal mee aan de play-offs van de Premier League Darts. Bij vier van de voorgaande zes finaleavonden kwam ‘Mighty Mike’ als sterkste uit de strijd. Gurney doet voor het eerst mee aan de play-offs.

De andere halve finale gaat tussen Cross en Wade, de nummers twee en drie van de reguliere competitie. Wade zorgde hier eigenhandig voor door tijdens de laatste speelronde te winnen van ‘Voltage’. Hierdoor liep de oud-wereldkampioen de eerste plek en de bijhorende bonus van 25.000 pond mis.

‘The Machine’ won weliswaar het laatste onderlinge duel, Cross wist echter drie van de vier ontmoetingen op televisie naar zich toe te trekken. De totale balans is gelijk. Beide spelers wisten zes van de twaalf onderlinge wedstrijden te winnen.

Aansluitend op de halve finales wordt ook de eindstrijd afgewerkt. Bij de laatste vier wordt er over best of 19 legs gespeeld, in de finale zijn er elf gewonnen legs nodig.

Volg de live scores tijdens de finaleavond van de Premier League Darts via deze website. Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Play-Offs – Donderdag 23 mei
The O2, Londen

Speelschema
Halve finale

Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Rob Cross v James Wade

Finale

Van Gerwen/Gurney v Cross/Wade

Vier darters strijden donderdagavond om hoofdprijs van 250.000 pond in de Premier League Darts.

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , , , ,

Author: Pieter Verbeek