Het belooft donderdagavond opnieuw een historische avond te worden in de Premier League Darts. Fallon Sherrock zal dan haar debuut maken in de prestigieuze competitie.

De ongekroonde dartskoningin fungeert als één van de negen ‘Challengers’ tijdens dit seizoen van de Premier League Darts. Sherrock is in Nottingham de tegenstander van drievoudig Lakeside-kampioen Glen Durrant.

De 25-jarige Engelse ontketende een storm aan aandacht na het winnen van een wedstrijd op het WK Darts bij de PDC. Tot verrassing van velen versloeg ze Ted Evetts in de eerste ronde. De mediahype steeg vervolgens tot ongeëvenaarde hoogte toen de Queen of the Palace ook van Mensur Suljovic won.

Ze werd de eerste vrouw ooit met een zege op het PDC-wereldkampioenschap en mag donderdag als eerste dame haar opwachting maken in de Premier League. Later dit seizoen mag Sherrock ook haar talenten vertonen tijdens de World Series-toernooien en de UK Open, waar zij zelf kwalificatie voor afdwong.

Je zou het haast vergeten, maar er worden donderdagavond nog vier andere wedstrijden gespeeld in Nottingham. Rob Cross en Nathan Aspinall openen de avond, gevolgd door de partij tussen Gerwyn Price en Michael Smith.

Gary Anderson en Peter Wright treffen elkaar in een Schots onderonsje, terwijl Michael van Gerwen het opneemt tegen Daryl Gurney. Laatstgenoemde wist vorig jaar tweemaal van Mighty Mike te winnen tijden de reguliere competitie.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder het speelschema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Premier League Darts 2020

Donderdag 13 februari (vanaf 20:00 uur)
Motorpoint Arena, Nottingham

20:15 Rob Cross v Nathan Aspinall
20:50 Gerwyn Price v Michael Smith
21:25 Gary Anderson v Peter Wright
22:00 Glen Durrant v Fallon Sherrock
22:40 Daryl Gurney v Michael van Gerwen

Author: Pieter Verbeek