Michael van Gerwen komt op de openingsavond van de Masters 2019 in actie. De zesde editie van dit toernooi wordt van 1 tot en met 3 februari gespeeld.

In de eerste ronde van de Masters staat drievoudig wereldkampioen Van Gerwen tegenover Jonny Clayton, de nummer zestien van de wereld. De 29-jarige Brabander is de enige Nederlander op dit toernooi, aangezien Raymond van Barneveld uit de top-16 is gevallen. ‘Barney’ mist voor het eerst in zijn carrière deelname aan dit toernooi.

Naast Van Gerwen speelt ook voormalig Lakeside-kampioen Stephen Bunting op de eerste speelavond. ‘The Bullet’ legt aan tegen Darren Webster. Bunting is de vervanger van Gary Anderson, die zich afmeldde vanwege een rugblessure. Daryl Gurney en Dave Chisnall openen het toernooi, terwijl ook Mensur Suljovic en Simon Whitlock op deze avond spelen.

Op zaterdagavond worden de andere vier duels uit de eerste ronde afgewerkt. Gerwyn Price neemt het op tegen James Wade, terwijl Rob Cross de degens kruist met Joe Cullen. WK-finalist Michael Smith bijt het spits af tegen Ian White, terwijl Adrian Lewis gaat gooien tegen Peter Wright.

De vier kwartfinales worden op zondagmiddag gespeeld. De winnaars van deze partijen gaan door naar de avondsessie, wanneer de halve finales en finale op het programma staan.

Speelschema Masters 2019

Vrijdag 1 februari (vanaf 20:00 uur) 
Eerste ronde
Daryl Gurney v Dave Chisnall
Mensur Suljovic v Simon Whitlock
Stephen Bunting v Darren Webster
Michael van Gerwen v Jonny Clayton

Zaterdag 2 februari (vanaf 20:00 uur) 
Eerste ronde
Gerwyn Price v James Wade
Rob Cross v Joe Cullen
Michael Smith v Ian White
Peter Wright v Adrian Lewis

Zondag 3 februari
Middagsessie (vanaf 14:00 uur)

Kwartfinale

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
Halve finale & finale

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek