De PDC heeft het speelschema voor de World Matchplay 2019 bekendgemaakt. Danny Noppert speelt op de openingsavond tegen titelverdediger Gary Anderson.

Daarnaast spelen ook UK Open-kampioen Nathan Aspinall, Grand Slam-winnaar Gerwyn Price en oud-wereldkampioen Rob Cross op de eerste dag van de World Matchplay 2019. Aspinall treft Mervyn King in de openingswedstrijd van het toernooi. Price legt aan tegen Stephen Bunting, terwijl Cross tegenover debutant Chris Dobey staat.

Zondag is de enige toernooidag tijdens de World Matchplay waarbij twee sessies op het programma staan. Debutant Krzysztof Ratajski bijt het spits af tegen Darren Webster, terwijl Max Hopp en Dave Chisnall in het tweede duel van de middag de degens kruisen. Ian White tegen Joe Cullen en Michael Smith tegen Jamie Hughes zijn de twee overige wedstrijden van deze sessie.

’s Avonds komen liefst drie Nederlanders in actie. Jeffrey de Zwaan opent de avondsessie tegen James Wade. Jermaine Wattimena wacht een ontmoeting met Mensur Suljovic. Daarna betreedt Michael van Gerwen het podium voor zijn wedstrijd tegen Steve Beaton. De zondagavond wordt afgesloten met de kraker tussen Adrian Lewis en Glen Durrant.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

De vier resterende partijen uit de eerste ronde van de World Matchplay worden op maandag afgewerkt. Onder meer Vincent van der Voort staat dan ingepland. De Noord-Hollander neemt het op tegen Peter Wright. Jonny Clayton en Keegan Brown openen deze sessie. Simon Whitlock staat daarna tegenover John Henderson, terwijl Daryl Gurney aanlegt tegen Ricky Evans.

Dinsdag en woensdag wordt de tweede ronde gespeeld. Op donderdag- en vrijdagavond staan telkens twee kwartfinales op het programma. Zaterdag strijden de vier overgebleven spelers om een finaleplek, waarna de finale op zondag 28 juli wordt gespeeld.

Anderson verdedigt titel in Blackpool

Vorig jaar werd de World Matchplay gewonnen door Gary Anderson, die na een bloedstollende finale met 21-19 te sterk was voor Mensur Suljovic. Dit was de langste finale ooit in de historie van dit prestigieuze evenement.

Jeffrey de Zwaan kende tijdens de afgelopen editie zijn grote doorbraakmoment. In de eerste ronde van de World Matchplay 2018 stuurde ‘The Black Cobra’ topfavoriet Michael van Gerwen naar huis met een 10-6 overwinning. Vervolgens moesten ook Adrian Lewis en Dave Chisnall het hoofd buigen voor De Zwaan. In de halve eindstrijd won Anderson met 17-12 van de Leidschendammer.

Gary Anderson won de World Matchplay in 2018 ten koste van Mensur Suljovic

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Speelschema World Matchplay 2019

Zaterdag 20 juli (vanaf 20:00 uur)
Eerste ronde

Nathan Aspinall v Mervyn King
Gerwyn Price v Stephen Bunting
Gary Anderson v Danny Noppert
Rob Cross v Chris Dobey

Zondag 21 juli – Middagsessie (vanaf 14:00 uur)
Eerste ronde

Darren Webster v Krzysztof Ratajski
Dave Chisnall v Max Hopp
Ian White v Joe Cullen
Michael Smith v Jamie Hughes

Avondsessie (vanaf 20:30 uur)
Eerste ronde

James Wade v Jeffrey de Zwaan
Mensur Suljovic v Jermaine Wattimena
Michael van Gerwen v Steve Beaton
Adrian Lewis v Glen Durrant

Maandag 22 juli (vanaf 20:00 uur)
Eerste ronde

Jonny Clayton v Keegan Brown
Simon Whitlock v John Henderson
Daryl Gurney v Ricky Evans
Peter Wright v Vincent van der Voort

Dinsdag 23 juli (vanaf 20:00 uur)
Tweede ronde

Smith/Hughes v Chisnall/Hopp
Wade/De Zwaan v Suljovic/Wattimena
Anderson/Noppert v Aspinall/King
Van Gerwen/Beaton v Lewis/Durrant

Woensdag 24 juli (vanaf 20:00 uur)
Tweede ronde

Gurney/Evans v Clayton/Brown
Price/Bunting v White/Cullen
Cross/Dobey v Webster/Ratajski
Wright/Van der Voort v Whitlock/Henderson

Donderdag 25 juli (vanaf 20:00 uur)

Kwartfinales (2x)

Vrijdag 26 juli (vanaf 20:00 uur)

Kwartfinales (2x)

Zaterdag 27 juli (vanaf 20:00 uur)

Halve finales

Zondag 28 juli (vanaf 20:00 uur)

Finale

Tags: , , , , ,

Author: Pieter Verbeek