Robert Owen heeft een einde gemaakt aan een prachtige week voor John Part op de UK Open 2018. De man uit Wales gooide goed en was veel te sterk voor de dartslegende.

In de openingsfase domineerde Owen op het gebied van scoren. Part was in zijn eigen legs echter scherp op het finishen en kon zo nog even in het duel blijven. Toen de drievoudig wereldkampioen drie darts op dubbels liet liggen, kon de Welshman echter toeslaan en een break voor komen: 4-2.

Owen ging steeds beter spelen. Terwijl zijn gemiddelde rond de 100 hing won ‘Stack Attack’ ook de volgende drie legs. Part pakte vervolgens nog een leg mee voor de tweede onderbreking: 7-3.

‘Darth Maple’ kon deze lijn echter niet voortzetten. Een knappe 99-finish van Owen bracht de Canadees op de rand van uitschakeling. Met een rake dubbel zestien eindigde het sprookje van Part met een harde nederlaag: 10-3.

Owen, de nummer 93 van de wereld, vergezelt David Pallett in de halve finales. Voor beide mannen is het de eerste keer dat ze dit bereiken op een TV-toernooi

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de UK Open 2018.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer