De eerste beslissingen in de tweede seizoenshelft van de Premier League Darts zijn donderdagavond gevallen. Michael van Gerwen en Rob Cross mogen zich definitief opmaken voor de play-offs.

Cross en Van Gerwen rest enkel nog een strijd om de eerste plaats in de competitie en de bijhorende bonus van 25.000 pond. De Engelsman behield de koppositie in de Premier League Darts dankzij een ruime 8-4 overwinning op Mensur Suljovic. ‘Mighty Mike’ stond op zijn beurt maar één leg af tegen Peter Wright, die de rode lantaarn overnam van Michael Smith.

Smith pakte een zwaarbevochten punt tegen James Wade en verliet daardoor de laatste plek. Wade behield zijn derde plek, terwijl Suljovic ondanks zijn nederlaag tegen Cross op de vierde plek blijft staan.

De Oostenrijker zag concurrenten Daryl Gurney en Gerwyn Price door een gelijkspel wel naderen in de stand. Gurney heeft evenveel punten en eenzelfde legsaldo als Suljovic, maar ‘The Gentle’ heeft meer legs door middel van breaks gewonnen. Price heeft één puntje minder dan Suljovic en Gurney en blijft zesde.

Op 16 mei wordt de laatste speelronde van de reguliere competitie in Leeds gespeeld. Na deze speelronde plaatst de top vier van de Premier League zich voor de play-offs.

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Stand Premier League Darts 2019 na vijftiende speelronde

Foto: PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek