Michael van Gerwen heeft zich gerevancheerd voor zijn nederlagen tegen Phil Taylor op de World Matchplay en de Champions League of Darts. Met een 16-8 overwinning op ‘The Power’ plaatste ‘MvG’ zich voor de finale van de Grand Slam of Darts, waarin Peter Wright de tegenstander is.

De 28-jarige Brabander presteerde op alle fronten beter dan zijn Engelse rivaal. Het liep scorend met een gemiddelde van 107 fantastisch bij de Nederlander en finishend was het met vijftig procent ook keurig in orde.

Van Gerwen brak Taylor met een 72 finish in de zevende leg, om vervolgens met een 11-darter de break te verzilveren voor 5-3. Van Gerwen pakte een dubbele break voorsprong via dubbel 4, maar raakte deze meteen weer kwijt toen ‘The Power’ een 12-darter wist te gooien: 6-4.

Na de pauze zorgde Van Gerwen in de dertiende leg (7-5) met een schitterende 164 finish wederom voor de dubbele break en ditmaal wist hij met een 11-darter ook zijn eigen leg te houden.

Het verschil bleef een tijdje drie of vier legs, totdat ‘Mihgty Mike’ met een 74 check-out voor de 13-8 aantekende. Een 13-darter en een nogmaals een 74 finish brachten de regerend wereldkampioen op één leg van de zege. Van Gerwen maakte het daarna prachtig af met een 11-darter voor de wedstrijd.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek