Co Stompé heeft zijn rentree op het PDC-circuit uitgesteld. De bekendste trambestuurder van Nederland vertelde in december dat hij naar Q-School zou gaan om een PDC Tour Card af te dwingen, maar de plannen zijn veranderd.

De naam van Stompé ontbrak woensdag op de deelnemerslijst. Tegenover een verslaggever van NUsport verklaarde ‘The Matchstick waarom hij niet meedoet aan het vierdaagse evenement in Hildesheim. Stompé liet weten dat hij afziet van deelname aan de Q-School omdat hij op dit moment te veel andere zaken aan zijn hoofd heeft. De toekomst gaat uitwijzen of de geboren Amsterdammer in de komende jaren een poging gaat wagen.

”Ik doe dit niet zo zeer om een Tour Card  te halen”, zei Stompé in december in gesprek met Jacques Nieuwlaat. ”Ik wil vooral mee kunnen doen aan de Challenge Tour en de European Tour Qualifiers. Mogelijk ga ik ook naar de UK Open Qualifiers.”

”Ik zit al veel te lang stil en ik vind het spel nog veel te leuk. Ik krijg het niet meer voor elkaar om in de vroege ochtend al klaar te staan voor zulke wedstrijden. Maar ik heb wel gemerkt dat ik nog altijd een behoorlijk niveau kan halen.”

Komend weekend heeft ‘The Matchstick’ in ieder geval een andere darts-activiteit op de planning staan. Samen met Jan Dekker is hij te gast op een dartsclinic in Hengelo.

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Voetbal Inside/RTL

Foto: Voetbal Inside/RTL

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek