Mensur Suljovic droomt van de wereldtitel, nadat hij afgelopen zondag in zijn thuisstad Wenen de Austrian Darts Championship op zijn naam schreef.

De Oostenrijker was in de finale van het Euro Tour-toernooi met 8-7 te sterk voor Michael van Gerwen. Het was de eerste zege van Suljovic op de Nederlander in de finale van een PDC-toernooi.

Doorgaans is ‘The Gentle’ erg terughoudend over zijn titelkansen tijdens toernooien. Hij ziet zichzelf nooit als kanshebber en schuift de favorietenrol naar zijn concurrenten. Deze eindzege heeft hem echter zelfvertrouwen gegeven. Voor het eerst spreekt Suljovic zijn ambitie uit om wereldkampioen te worden.

”De eindzege op de Austrian Darts Championship is zeker het grootste moment uit mijn carrière. Na het winnen van de titel dacht ik voor het eerst aan wereldkampioen worden”, zegt de nummer negen van de wereld in gesprek met de PDC.

”Er lag veel druk op mij om goed te presteren in Wenen, met de steun van het beste publiek in de wereld. Zij stuwden mij vooruit. Toen ik 6-3 achterstond in de finale, motiveerden zij mij om terug te komen en de wedstrijd te winnen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek