Mikuru Suzuki heeft zaterdag kwalificatie afgedwongen voor het PDC WK Darts 2020. De Japanse gaat haar debuut maken in Alexandra Palace.

De regerend dameswereldkampioene was met afstand de sterkste tijdens het dameskwalificatietoernooi voor niet-Britse speelsters in Duitsland. In de finale versloeg zij landgenote Kasumi Sato met 6-3. Op weg naar de eindstrijd stond Suzuki maar zes legs af in vier duels.

Anastasia Dobromyslova, vorig jaar winnaar van dit WK-kwalificatietoernooi, werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Corrine Hammond. De laatste acht was ook het eindstation voor Aletta Wajer en Priscilla Steenbergen, de beste Nederlanders van het toernooi. Aileen de Graaf ging bij de laatste zestien onderuit tegen verliezend finalist Sato.

Suzuki maakte afgelopen week op de Grand Slam of Darts haar televisiedebuut bij de PDC. Ze kwam in een poule terecht met Dimitri van den Bergh, Robert Thornton en titelverdediger Gerwyn Price. Hoewel zij in totaal zeven legs wist te pakken, eindigde ze met nul overwinningen onderaan in haar poule.

Op maandag 25 november mogen de Britse dames strijden om plaatsing voor het WK Darts. Vorig jaar werd dat toernooi gewonnen door Lisa Ashton, die eerder aangaf opnieuw mee te doen aan het kwalificatietoernooi.

Kwartfinale

Mikuru Suzuki 6-2 Aletta Wajer
Corrine Hammond 6-5 Anastasia Dobromyslova
Renata Slowikowska 6-5 Sandra Kaup
Kasumi Sato 6-4 Priscilla Steenbergen

Halve finale

Mikuru Suzuki 6-1 Corrine Hammond
Kasumi Sato 6-1 Renata Slowikowska

Finale

Mikuru Suzuki 6-3 Kasumi Sato

Tags:

Author: Pieter Verbeek