Michael van Gerwen is op pijnlijke wijze uitgeschakeld op de World Matchplay. De nummer één van de wereld kreeg een behoorlijk pak slaag van Phil Taylor en verloor met 16-5.

Het was vanaf het begin af aan duidelijk dat het aanwezige publiek wilde dat ‘The Power’ moest winnen. Taylor wordt hartstochtelijk toegezongen door de toeschouwers, terwijl Van Gerwen continu op boegeroep werd getrakteerd.

Van Gerwen werd ook nog eens direct gebroken na het missen van een pijl op dubbel 18. Taylor wist 60 uit te gooien en snelde vervolgens door naar 4-0 nadat ‘Mighty Mike’ nog eens vier pijlen op de dubbels miste.

Met een 11-darter wist Van Gerwen toch nog met een leg de eerste pauze in te gaan. Met een 72 check-out kwam Taylor op 5-1, waarna de 28-jarige Brabander zes pijlen op de dubbel verkwanselde voor 5-2. De 16-voudig wereldkampioen profiteerde via dubbel 5 en liep daarna verder uit naar 8-1.

Van Gerwen pakte vervolgens zijn tweede leg met nogmaals een 11-darter, waarna Taylor met finishes van 82 en 122 wegliep naar 10-2. Van Gerwen hield zijn eigen leg via dubbel 16, maar moest lijdzaam toezien dat de Engelsman weer twee legs op rij pakte: 13-3.

De vierde sessie ging uiteindelijk met 3-2 naar de 56-jarige Brit, waardoor Taylor op een 15-5 voorsprong kwam en dus nog maar één leg nodig had voor de overwinning.

Van Gerwen hield zijn eigen leg nog wel via dubbel 1, maar wist natuurlijk wel dat hij de wedstrijd niet meer om kon keren. Taylor hield zijn eigen leg met een 13-darter en zorgde daarmee voor de uitschakeling van de nummer één van de plaatsingslijst.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek