Afgelopen dinsdag lanceerde fabrikant Target Darts de nieuwe productenlijn. Één van de nieuwe producten is de zogeheten Swiss Point, dat met veel bombarie werd aangekondigd.

Met dit puntsysteem kunnen punten eenvoudig tijdens een wedstrijd vervangen worden. Afhankelijk van hoe je pijlen in het dartbord belanden, kan een speler besluiten om gemakkelijk langere of kortere punten in de barrels te zetten.

Phil Taylor, één van de spelers in de stal van Target, is lovend over de vondst van zijn pijlenleverancier. De uitvinding zou zelfs voor een comeback de legendarische darter kunnen zorgen, zo vertelt hij aan Live Darts.

”De borden zijn nooit hetzelfde. Dan heb ik het niet over de kwaliteit maar over de omstandigheden. Er zit een groot verschil tussen gooien op oefenborden in de oefenruimte en het bord op het podium.”

”In mijn geval gooide ik vroeger vaak de pijlen boven de triple, als deze er niet in vielen. Dan had ik nu mijn punten in tien á vijftien secondes kunnen veranderen. Vergelijkbaar als het wisselen van flights op het podium.”

”Als ik dan kortere of juist langere punten erop had gezet, waren de pijlen misschien een fractie lager in het bord gekomen. Dat maakt het verschil tussen een 60-score of een 180’er. Ik ga met deze pijlen trainen en als het goed gaat, dan ga ik terugkomen. Geloof me maar.”

Leighton Bennett

Daarnaast sprak Taylor over de 13-jarige Leighton Bennett. In de wandelgangen wordt gesproken dat het tienertalent mogelijk een uitnodiging krijgt voor de Grand Slam of Darts. ‘The Power’ vindt zijn jonge leeftijd geen enkel probleem en is voorstander van het idee.

”Als je goed genoeg bent, dan ben je oud genoeg. Dat is altijd mijn standpunt geweest. Ik zou het wel willen zien. Ik kijk geen darten, maar als hij meedoet ga ik zeker kijken.”

”Dat meen ik echt. Dan ga ik daar goed voor zitten en naar kijken. Ik wens zijn tegenstanders dan veel succes”, voegde de 16-voudig wereldkampioen toe.

Tags:

Author: Pieter Verbeek