Phil Taylor krijgt op Nieuwsjaarsdag de uitgelezen mogelijkheid om zijn carrière in stijl af te sluiten. Met een 6-1 overwinning op Jamie Lewis plaatste ‘The Power’ zich voor de finale van het WK Darts.

Anders dan de score doet vermoeden, had Taylor zijn handen vol aan zijn tegenstander uit Wales. De eerste vier sets gingen telkens over de volle vijf legs. Lewis pakte de eerste set, maar in de drie daaropvolgende sets miste ‘Fireball’ telkens één of meerdere setpijlen.

De 16-voudig wereldkampioen profiteerde steeds van de misstappen van zijn opponent en pakte een 3-1 voorsprong. Na de derde onderbreking liep Taylor zelfs uit naar 5-1.

In de zevende set leek Lewis de score iets te gaan verfraaien toen hij een 2-0 voorsprong nam dankzij een 14-darter en een 15-darter. De Welshman miste echter wederom twee setpijlen en Taylor kwam terug tot 2-2 met onder meer een 12-darter.

In zijn eigen leg kreeg Lewis nog een laatste kans om de wedstrijd te verlengen, maar dé verrassing van dit WK miste dubbel 16. Taylor maakte hier wederom goed gebruik van en haalde de zege binnen met een 68 finish.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek