Phil Taylor heeft de World Matchplay 2017 op zijn naam geschreven. ‘The Power’ zorgde voor een prachtig afscheid van het toernooi in de Winter Gardens door Peter Wright in de finale te verslaan.

De 16-voudig wereldkampioen kwam het beste uit de startblokken door de eerste twee legs te pakken, waarna Wright met een 101 finish zijn eerste leg wist te pakken. Een 12-darter van Taylor en een finish op tops van ‘Snakebite’ zorgde voor een 3-2 tussenstand na de eerste sessie.

Met twee 15-darters en twee 12-darters liep Taylor in de tweede sessie uit naar 7-3, waarna de Schot iets beter in zijn spel kwam. De Engelsman kwam nog wel op 8-3 met een 82 finish op de bulls-eye, waarna Wright met onder andere een 12- en 11-darter terug kwam tot 8-6. De UK Open-kampioen wist echter zijn eigen leg niet te houden voorafgaand aan de tweede onderbreking, waardoor Taylor met een 9-6 voorsprong kon rusten.

Wright kon zijn opleving van de derde sessie niet doorzetten naar het vervolg van de partij, waardoor Taylor de uitgelezen kans kreeg om een gaatje te slaan met zijn Schotse opponent. De 56-jarige Brit breidde zijn voorsprong uit naar 13-7 en was nog maar vijf legs verwijderd van zijn zestiende World Matchplay-titel.

In de vijfde sessie ging Taylor onbedreigd op de titel af. ‘The Power’ kwam op 15-7, waarna Wright vijf pijlen miste voor 15-8. Taylor profiteerde via dubbel 10 en gooide vervolgens nogmaals dubbel 10 om op één leg te komen van de eindzege. Met een 95 finish wist Wright de wedstrijd nog één leg te verlengen, waarna Taylor in zijn eigen leg de titel binnen haalde.

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek