Phil Taylor heeft nog steeds de kans om met een wereldtitel afscheid te nemen van de dartssport. De 16-voudig wereldkampioen versloeg Keegan Brown donderdagavond met 4-0 en staat nu in de kwartfinale van het WK Darts.

Na overwinningen tegen Brown, Justin Pipe en Chris Dobey begint Taylor nu zelf ook te geloven in een wereldtitel. Om dat te bewerkstelligen zal ‘The Power’ bij de laatste acht eerst langs Gary Anderson moeten.

“Ik begin te denken dat ik kan winnen. Het is gek. Ik zei vandaag dat ik denk dat ik er echt voor moet gaan. “Of het lukt me of niet, ik weet het niet, maar ik voel dat ik het kan. Mijn zelfvertrouwen groeit en als ik fatsoenlijk kan gooien, dan kunnen ze hun borst maken.”

“Tegen wie ik nu ook moet spelen. Hij staat onder druk, want ik ga ervan genieten. Ik ga op het podium staan met een brede lach op mijn gezicht”, aldus Taylor.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek