Dinsdagavond werd er op een bijzondere locatie een demonstratiewedstrijd afgewerkt. Dartslegende Phil Taylor en rijzende ster Leighton Bennett troffen elkaar in de Tower of London in de Engelse hoofdstad Londen.

Bennett heeft in een korte tijd al een hoop naam gemaakt voor zichzelf. Zo wist de jonge Engelsman tijdens een lokaal toernooi profdarter Ricky Evans te verslaan en pakte hij in januari de jeugdwereldtitel op de Lakeside. Dit seizoen speelt ‘Boom Boom Bennett’ ook bij de volwassenen mee en daar weet hij ook aansprekende resultaten te boeken.

Zijn management besloot vervolgens om een demonstratiewedstrijd tegen 16-voudig wereldkampioen Taylor in het leven te roepen. Daarin wist Bennett zijn landgenoot behoorlijk partij te bieden.

De BDO-jeugdwereldkampioen kwam 4-1 achter, maar kwam aan de hand van 101 en 124 finishes op een 5-4 voorsprong. Hij kon daarna tot 7-7 meekomen met Taylor, die het duel vervolgens met 10-7 wist te winnen.

Ondanks de jonge leeftijd wist Bennett in zeventien legs een gemiddelde van 93 te gooien. Taylor noteerde een moyenne van 96.7 punten per beurt.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek