De Landelijke Competitie voor senioren was dit weekend toe aan haar zevende speelronde en de jeugd aan haar vijfde speelronde. Hierbij een korte nabeschouwing van de gespeelde wedstrijden.

Heren
De heren van VDO moesten aantreden tegen de mannen van DVS. Beide teams stonden in punten gelijk, maar door de winst van VDO met 12-5, hebben zij nu één punt voorsprong op DVS en de eerste plek in handen. DONHN kreeg DVK op bezoek maar kon het punt niet thuis houden. DVK pakte hun eerste overwinning met 10-7. In poule B moest de nummer twee DBMN op bezoek bij nummer drie DOGD. De winst ging naar de mannen uit Houten en zij komen nu weer in punten gelijk met DBBR. Door de 14-3 overwinning van DBMN staat zij bovenaan de ranglijst op basis van aantal gewonnen wedstrijdpunten. In poule C werden twee wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd ging tussen DSWN en FDB. Het werd uiteindelijk een nipte overwinning voor FDB (9-8) waardoor ze in punten gelijk komen te staan met de nummer twee DORA. Koploper BDC won ook haar zesde wedstrijd, ditmaal tegen de nummer twee DORA. De eindstand werd gezet op 10-7.

Dames
In poule A draaien de dames van VDO een goed seizoen met al vijf gewonnen wedstrijden. Ook dit weekend wisten zij weer te winnen. DVS werd met maar liefst 10-1 aan de kant gezet. DONHN staat op de tweede plek en blijft in de achtervolging aangezien er zaterdag weer gewonnen werd. DONHN versloeg DVK met 7-4. DBA speelde thuis tegen FDB en wist het punt in eigen huis te houden, met een kleine overwinning van 6-5. De winst betekent voor DBA dat ze klimmen van plek vier naar plek drie. In de andere poule is het zeer spannend. De top-3 staan allemaal op 4 punten. DOGD staat op plek zes en moest het duel aan gaan met nummer één DBMN. Laatstgenoemde won de partij uiteindelijk met 8-3. DBBR staat derde en ging de strijd aan met nummer vijf DSWN. DBBR hield DSWN af van het tweede punt en won de wedstrijd met 6-5.

Jeugd
Bij de jeugd kwam alleen poule A in actie afgelopen weekend. KDO reisde af naar Almere om te spelen tegen DBA. KDO boekte een overtuigende overwinning van 9-2, waardoor ze de tweede plaatst wisten te behouden. De andere wedstrijd ging tussen DVS en RDB. Deze wedstrijd eindigde ook met een groot verschil. RDB behaalde haar tweede overwinning en won met 9-2 van DVS.

Tags:

Author: Pieter Verbeek