Vanaf zondag 6 oktober gaat de World Grand Prix 2019 beginnen. In aanloop naar dit toernooi blikken we terug op mooie momenten uit het verleden van dit unieke toernooi.

De editie van 2015 verliep vol verrassingen en één van de stunts werd verricht door een Nederlander. Vincent van der Voort was in de eerste ronde met 2-0 in sets te sterk voor Phil Taylor.

Van der Voort mocht het duel beginnen en slaagde erin om telkens zijn eigen legs te winnen. De set ging met 3-2 naar de darter uit Purmerend. In de tweede set leken de rollen omgedraaid. Taylor kwam op 1-0 en 2-1, waarna de Noord-Hollander telkens gelijk maakte.

Taylor begon de vijfde leg van de tweede set, maar kon pas met zijn derde pijl weg. ‘The Dutch Destroyer’ was daarentegen meteen weg met zijn eerste pijl. De voormalig UK Open-finalist liet vervolgens 48 over na twaalf pijlen. Taylor kreeg vervolgens vanaf 105 één kans op de gelijkmaker, maar miste op dubbel 16. Van der Voort greep daarna zijn kans en benutte zijn tweede matchdart via dubbel 8 voor een sensationele zege op ‘The Power’.

Bekijk de overwinning van ‘Fast Vinnie’ op de 16-voudig wereldkampioen in de onderstaande video.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek