De Europese Q-School heeft vijf Nederlandse Tour Card-winnaars opgeleverd. Jeffrey de Zwaan en Mario Robbe boekten een dagsucces, terwijl Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Vincent Kamphuis een Tour Card via de Q-School Order of Merit bemachtigden.

Kamphuis leverde op de slotdag van de Europese Q-School een ultieme inspanning om alsnog de felbegeerde kaart te pakken. De Gelderlander had vijf punten na drie dagen, maar bereikte zondag de finale in Hildesheim. Kamphuis voegde daarmee zes punten toe aan zijn totaal en kwam met elf punten in de top-6 van Q-School Order of Merit.

De beste zes spelers van die ranking krijgen net als de vier dagwinnaars een Tour Card. Deze ranglijst is gebaseerd op het aantal overwinningen die een speler boekt vanaf de tweede ronde (laatste 128). Op deze manier worden constante prestaties gedurende het vierdaagse evenement ook gewaardeerd met een Tour Card.

Tytus Kanik en Gabriel Clemens wisten net als De Zwaan en Robbe een directe Tour Card te winnen. Robert Marijanovic, Jose Antonio Perales en Davy van Baelen maken de top-6 van de Q-School Order of Merit compleet.

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek