Tony O’Shea stapt in januari over van de BDO naar de PDC. ‘Silverback’ doet dan mee aan de Q-School in een poging een Tour Card te veroveren voor de komende twee seizoenen.

Tony Martin, de man van Anastasia Dobromyslova en doorgaans goed ingevoerd, maakte dit nieuws bekend op dartsforum The Stars of Darts. O’Shea miste deelname aan Lakeside, nadat hij het BDO-seizoen afsloot op de 55ste plaats.

Dat was ruimschoots onvoldoende om zich te kwalificeren voor het belangrijkste BDO-toernooi, aangezien alleen de top-26 hiervoor in aanmerking komt. Ook het kwalificatietoernooi bood geen uitkomst voor de publiekslieveling, daar verloor O’Shea bij de laatste 64 van Alan Soutar.

Zodoende kwam er dus een einde aan een lange reeks van deelnames aan het belangrijkste toernooi bij de BDO. Vanaf 2002 was de Engelsman altijd aanwezig in Frimley Green. Driemaal haalde O’Shea de finale, maar wist nimmer het toernooi op zijn naam te schrijven. Tijdens de laatste vier edities verloor de zevenvoudig major-finalist telkens in de eerste ronde.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek