De Britse Q-School 2018 zit er op en dus zijn de 23 nieuwe Tour Card-houders bekend. Onder meer Corey Cadby, Arron Monk, Alan Tabern en Dawson Murschell wisten één van de acht directe Tour Cards te winnen.

De beste vijftien spelers van de Britse Q-School Order of Merit krijgen net als de acht dagwinnaars een Tour Card. Deze ranglijst is gebaseerd op het aantal overwinningen die een speler boekt vanaf de tweede ronde (laatste 256). Op deze manier worden constante prestaties gedurende het vierdaagse evenement ook gewaardeerd met een Tour Card.

Nathan Aspinall, voormalig finalist op het jeugdwereldkampioenschap, sloot de Q-School af op de eerste plek van de Q-School Order of Merit. Ook talenten als Ross Smith, Matthew Edgar, Ryan Meikle en Tony Newell wisten op deze manier een Tour Card te veroveren.

Tony O’Shea, Darryl Fitton, Jamie Hughes, Cameron Menzies en Martin Atkins probeerden dit weekend een plek op het PDC-circuit te bemachtigen, maar slaagden daar niet in. Menzies kwam met zeven punten het dichtst in de buurt, maar kwam daarmee alsnog twee punten tekort voor een Tour Card.

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek