James Wade moet zich eind januari voor de tuchtcommissie verantwoorden voor zijn gedrag tegen Seigo Asada op het WK Darts. Dat meldt de Darts Regulation Authority (DRA) aan Sky Sports.

Volgens de Britse sportzender heeft de tuchtcommissie (DRA, red.) dat gerapporteerd aan Wade. Laatstgenoemde heeft bevestigd dat hij de zitting gaat bijwonen.

Wade juichte tot tweemaal toe opzichtig in het gezicht van Asada. ‘The Machine’ wist in deze partij van een 2-1 achterstand in sets terug te komen, alvorens hij na een beslissende set aan het langste eind trok. De meervoudig major-winnaar verklaarde in het interview na zijn wedstrijd dat hij zijn Japanse tegenstander ‘pijn wilde doen’.

Een dag na dit duel kwam Wade met excuses richting Asada, de PDC en dartsfans. Ik wil graag mijn diepe verontschuldigingen aanbieden voor mijn gedrag. Seigo Asada is een geweldige darter en ik wil hem graag meedelen dat het mij spijt, ook naar de fans en de PDC.”

Volgens de linkshandige darter was zijn gedrag te wijden aan een ‘hypomanische episode’, wat op elk moment kan gebeuren. ”Iedereen die mij kent, weet dat ik niet mezelf was. Ik ben zeer teleurgesteld in mijn gedrag op het podium en tijdens het interview na de partij.”

De tuchtcommissie heeft de macht om spelers waarschuwingen, boetes of zelfs schorsingen op te leggen wanneer wordt bewezen dat zij de regels hebben overtreden.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek