Van 3 tot en met 6 januari en 17 tot en met 20 januari worden de Europese en Britse Q-School georganiseerd. Verdeeld over de beide locaties liggen dertig Tour Cards klaar voor de PDC seizoenen 2019-20.

Elf van de dertig PDC Tour Cards werden verdeeld op de Europese Q-School. Het vierdaagse evenement in Hildesheim leverde liefst vijf Nederlandse winnaars op. Tijdens de Britse versie worden negentien Tour Cards vergeven.

Directe Tour Cards

Van de dertig beschikbare Tour Cards, worden er twaalf direct uitgekeerd. Op zowel de Britse als de Europese Qualifier worden vier speeldagen afgewerkt. Acht directe kaarten worden op de Britse Q-School vergeven, viermaal naar de twee finalisten van de vier toernooien. De Europese Q-School moet het doen met vier directe kaarten. Hier krijgen enkel de vier winnaars een PDC Tour Card.

Tour Cards via Q-School Order of Merit

De overige achttien Tour Cards zijn te verdienen via de Q-School Order of Merit. Op beide evenementen zijn per overwinning (voorrondes niet meegerekend, red.) punten te verdienen.

Met meerdere constante resultaten kunnen spelers op deze manier alsnog aan een Tour Card komen, zonder dagsucces te boeken. Tijdens de Europese Q-School zijn zeven Tour Cards beschikbaar via de ranking, dit zijn er elf bij de Britse versie.

Wat kan je met een Tour Card?

De spelers die in het bezit zijn van een Tour Card, kunnen aan de Pro Tour-toernooien meedoen. Dit zijn komend seizoen dertig Players Championship-toernooien. Daarnaast mag je meedoen aan de kwalificatietoernooien voor de Euro Tour-evenementen, de qualifiers voor de Grand Slam of Darts en World Series of Darts Finals en het allerlaatste WK-kwalificatietoernooi.

Kan ik zonder Tour Card nog op het PDC-circuit spelen?

Speciaal voor spelers die een Tour Card zijn misgelopen, is de PDC Challenge Tour opgezet. Twintig toernooien, met telkens een hoofdprijs van 2000 pond. Met goede resultaten op de Challenge Tour zijn overigens ook reserveplekken te bemachtigen voor de Pro Tour-toernooien.

PDC

Foto: PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek