Van donderdag 18 januari tot en met zondag 21 januari worden in Wigan en Hildesheim de Q-School georganiseerd. Verdeeld over de beide locaties liggen 33 Tour Cards klaar voor de PDC seizoenen 2018-19.

Naar alle waarschijnlijkheid worden er tien Tour Cards uitgedeeld op de Europese Q-School. De overige 23 plekken zijn voor de Britse versie, waar ruim twee keer zoveel deelnemers aan meedoen.

Directe Tour Cards

Van de 33 beschikbare Tour Cards, worden er twaalf direct uitgekeerd. Op zowel de Britse als de Europese Qualifier worden vier speeldagen afgewerkt. Acht directe kaarten worden op de Britse Q-School vergeven, viermaal naar de twee finalisten van de vier toernooien. De Europese Q-School moet het doen met vier directe kaarten. Hier krijgen enkel de vier winnaars een PDC Tour Card.

Tour Cards via Q-School Order of Merit

De overige 21 Tour Cards zijn te verdienen via de Q-School Order of Merit. Op beide evenementen zijn per overwinning (voorrondes niet meegerekend, red.) punten te verdienen.

Met meerdere constante resultaten kunnen spelers op deze manier alsnog aan een Tour Card komen, zonder dagsucces te boeken. De top-6 van de Europese Q-School Order of Merit krijgt alsnog een Tour Card. Dit geldt voor de top-15 van de Britse Q-School Order of Merit.

Wat kan je met een Tour Card?

De spelers die in het bezit zijn van een Tour Card, kunnen aan de Pro Tour-toernooien meedoen. Dit zijn zes UK Open Qualifiers en 22 Players Championship-toernooien. Daarnaast mag je meedoen aan de kwalificatietoernooien voor de Euro Tour-evenementen, de qualifiers voor de Grand Slam of Darts en World Series of Darts Finals en het allerlaatste WK-kwalificatietoernooi.

Kan ik zonder Tour Card nog op het PDC-circuit spelen? 

Speciaal voor spelers die een Tour Card zijn misgelopen, is de PDC Challenge Tour opgezet. Twintig toernooien, met telkens een hoofdprijs van 2000 pond. Met goede resultaten op de Challenge Tour zijn overigens ook reserveplekken te bemachtigen voor de Pro Tour-toernooien. Als één van de 128 Tour Card-houders zich niet inschrijft voor een Pro Tour-toernooi, dan schuift de eerste reserve door naar een Pro Tour-evenement.

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek