Het veertiende Players Championship-toernooi zit er na één ronde al op voor Raymond van Barneveld. De 52-jarige Hagenaar ging tegen Krzysztof Ratajski kansloos met 6-1 onderuit.

Dat was vooral de verdienste van Ratajski, want ‘The Polish Eagle’ speelde een weergaloze partij tegen Van Barneveld. De Pool liet een gemiddelde van 112.3 noteren tegen de Nederlandse dartspionier.

Ratajski gooide onder meer driemaal een 177-score in de eerste twee legs en brak ‘Barney’ met een 12-darter in leg twee. Een 93 finish in de vierde leg leverde opnieuw een break op, waarna hij naar een 5-0 voorsprong uitliep met een 11-darter.

In de zesde leg wist de vijfvoudig wereldkampioen eindelijk op het scorebord te komen. Met een 76 finish pakte Van Barneveld de leg, terwijl zijn Poolse tegenstander na twaalf pijlen op 64 stond te wachten om voor de wedstrijd te gooien.

Een leg later bezegelde de voormalig World Master alsnog het lot van ‘Barney’. Van Barneveld speelde een uitstekende leg met onder meer een 180-score, maar kwam er niet aan te pas. Ratajski wierp zijn tweede 11-darter van de wedstrijd en zorgde voor een 6-1 overwinning op de afzwaaiende darter.

Angstgegner

Ratajski behield zo zijn ongeslagen status in individuele wedstrijden tegen het Nederlandse dartsicoon. De vorige drie ontmoetingen werden ook door de Poolse darter gewonnen. In 2013 won Van Barneveld samen met Michael van Gerwen wel in een koppelwedstrijd van Ratajski en diens koppelmaat Krzysztof Kciuk.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek