De coronacrisis leidt ook tot mooie initiatieven. Op 25 maart gaan Phil Taylor en Raymond van Barneveld online de strijd met elkaar aan.

Dartsfabrikant Target – tevens sponsor van Taylor en Van Barneveld – hoopt via deze weg geld op te halen voor een goed doel. De twee oude rivalen gaan via een Nexus-bord tegen elkaar spelen. Dit is een speciaal softtipbord met een ingebouwde camera en een microfoon.

“Iedereen verlangt naar live sport in deze moeilijke tijd. Misschien kunnen we de stemming in het Verenigd Koninkrijk wat verbeteren en tegelijkertijd geld ophalen voor het goede doel”, vertelt Taylor in gesprek met The Sun.

De Engelsman en de Nederlander speelden al 83 officiële duels tegen elkaar, maar dit wordt hun eerste online krachtmeting. “We hebben in het verleden een paar prachtige partijen neergezet en ook al zijn we niet in dezelfde ruimte, het zal net zo competitief worden als altijd”, zo besloot The Power.

De 16-voudig wereldkampioen was in het verleden al vaak succesvol tegen Barney. Taylor won liefst 61 keer, tegenover achttien zeges voor de Hagenaar. Viermaal werd het gelijk.

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek