Raymond van Barneveld zit in het zwaarste kwart van het toernooischema voor de World Matchplay. Door zijn negende positie op de wereldranglijst, staat ‘Barney’ mogelijk tegenover de nummer acht van de PDC Order of Merit in de tweede ronde.

De achtste plek is in handen van Phil Taylor. ‘The Power’, aan zijn laatste jaar bezig en vijftien keer winnaar op de World Matchplay, was vorig jaar nog als derde geplaatst in Blackpool. Naast de twee grote rivalen, zitten ook Michael van Gerwen en Simon Whitlock in de bovenste kwart van de bracket. Kim Huybrechts zit in het tweede gedeelte van de loting, samen met onder meer Dave Chisnall, Adrian Lewis en Ian White.

Benito van de Pas en Jelle Klaasen zitten samen in het derde kwart. Wanneer ‘Big Ben’ zijn eerste wedstrijd weet te winnen op de World Matchplay, wacht mogelijk Gary Anderson bij de laatste zestien. Klaasen staat dan wellicht tegenover Mensur Suljovic.

Christian Kist krijgt sowieso een lastige loting in de eerste ronde. ‘The Lipstick’ wist zich knap te plaatsen via de Pro Tour Order of Merit, maar wordt daardoor wel gekoppeld aan een top-16 speler in de eerste ronde. De loting voor de World Matchplay is eind deze week tijdens de U.S. Darts Masters in Las Vegas.

BRACKET – World Matchplay 2017
Michael van Gerwen (1) v …
Simon Whitlock (16) v …
Phil Taylor (8) v …
Raymond van Barneveld (9) v …
Dave Chisnall (5) v …
Kim Huybrechts (12) v …
Adrian Lewis (4) v …
Ian White (13) v …

Gary Anderson (2) v …
Benito van de Pas (15) v …
Mensur Suljovic (7) v …
Jelle Klaasen (10) v …
James Wade (6) v …
Michael Smith (11) v …
Peter Wright (3) v …
Robert Thornton (14) v …

ProTour Order of Merit Qualifiers
Daryl Gurney
Alan Norris
Rob Cross
Joe Cullen
Mervyn King
Gerwyn Price
Cristo Reyes
Stephen Bunting
Darren Webster
James Wilson
Steve West
Steve Beaton
Kyle Anderson
John Henderson
Christian Kist
Justin Pipe

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek