Michael van Gerwen heeft het goede doel bekendgemaakt waarvoor hij geld bijeen gaat gooien tijdens de Premier League Darts.

Van Gerwen beloofde dinsdag op Twitter om voor elke 180-score die hij tijdens de Premier League gooit, honderd pond over te maken naar een goed doel.

De opbrengst gaat naar de stichting Make A Wish. Deze foundation vervult de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De helft van het totaalbedrag gaat naar de Nederlandse afdeling van Make A Wish, de andere vijftig procent wordt overgemaakt naar de Britse versie.

Deze belofte kan de 28-jarige Brabander zomaar eens veel geld gaan kosten. De afgelopen vijf jaren noteerde Van Gerwen steevast meer dan zestig maximale scores.

Vorig jaar wist de nummer één van de wereld 71 keer driemaal een triple 20 in één beurt te werpen. Een jaar eerder (2016) waren dit er zelfs 73. In de drie jaren daarvoor stokte de teller op respectievelijk 67, 62 en 70.

De Premier League Darts 2018 start op donderdag 1 februari in Dublin. Tijdens de eerste speelronde neemt de tweevoudig wereldkampioen het op tegen regerend wereldkampioen Rob Cross. Tijdens de negende speelronde (29 maart) in Belfast wacht een ontmoeting met Raymond van Barneveld. Op donderdag 19 april brengt het rondreizende dartscircus voor het derde jaar op rij een bezoek aan Ahoy Rotterdam.

Doe mee aan het Premier League Darts Spel 2018.  Maak voor maar 5 euro kans op een 1e prijs van 122 euro en een minimale prijzenpot van 756 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek