Michael van Gerwen heeft The Masters voor de vierde keer op rij gewonnen. In de finale versloeg hij Raymond van Barneveld, met 11-9 in legs. Daar zag het lange tijd echter niet naar uit.

Van Gerwen leek wat last te hebben van opstartproblemen, terwijl Van Barneveld onverwacht uit de startblokken schoot. Het stond 1-4 bij de eerste pauze en Van Gerwen kwam er niet aan te pas. Barney zakte ietwat terug maar bleef goed in de wedstrijd zitten: 5-5 bij de tweede pauze.

Opnieuw trok Van Barneveld, die vooral indruk maakte tegen Peter Wright met een 10-2 overwinning, de teugels weer strak aan. Hij kwam op een 5-8 voorsprong, maar de krachten vloeiden langzaam weg bij de Hagenaar. Uiteindelijk bewaarde Van Gerwen zijn beste spel voor het laatst. Met een schitterende 124 finish op de bullseye maakte MvG’ gelijk, waarna hij met onder meer twee 12-darters alsnog de zege greep: 11-9.

Doe mee aan het Premier League Darts Spel 2018.  Maak voor maar 5 euro kans op een 1e prijs van 88 euro en een minimale prijzenpot van 500 euro!

Tags: | |

Schrijver: Joris Verwijst